În linistea Refugiului

munte-lac-vaduriAm convingerea că, citind titlul, îţi vine în minte întrebarea: „Ce aş putea face eu în liniştea Refugiului?”

Ai putea începe cu un mic exerciţiu de imaginaţie care să sune cam aşa:

Ce ai putea face departe de lumea dezlănţuită, departe de telefoanele gălăgioase, departe de maşinile cu motoare ambalate şi claxoanele duşmănoase, departe de hărţuiala şi năuceala obositoare a fiecărei zile?

Ei bine, la Refugiu, noi punem în practică acest exerciţiu zi de zi şi iată ce am descoperit...

Apărat de zumzetul continuu al oraşului, Refugiul, acest loc vrăjit străjuit de muntele care se oglindeşte în apele liniştite ale lacului, te îndeamnă la odihnă şi relaxare.

În lumina blândă a razelor ţesute printre frunzele de un verde proaspăt, te poţi cufunda, în voie, în adâncă lectură, fără teama de a fi întrerupt, uitând cu totul de trecerea orelor.

IMG_1858_resizePădurea umbroasă care-şi revarsă aromele şi şoaptele taince asupra lacului te va ademeni cu frumuseţea poienilor şi gingăşia florilor, iar dacă vei apuca pe Poteca Refugiului vei avea parte de privelişti de neuitat, vei putea admira nestingherit plutirea graţioaselor lebede din aria protejată Lacul Vaduri şi te vei bucura de multă mişcare în mijlocul naturii.

Imaginează-ţi cum ar fi să leneveşti la soare, pe un şezlong, lângă piscina cu apă azurie... să savurezi o licoare delicată şi să te laşi în voia parfumului discret al florilor de trandafir ori de salcâm.

Sau poate că pontonul Refugiului îţi strâneşte deja pofta pentru acea partidă de pescuit la care tânjeşti de ceva vreme.

Dacă leneveala nu ţi se potriveşte ori nu îţi face bine la trup, te poftim la o relaxare activă pe terenul de tenis sau îţi poţi îmbunătăţi îndemânarea şi concentrarea cu o partidă revigorantă de ping-pong sau biliard.

Departe de iureşul oraşului, ferit de zăpăceală şi priviri indiscrete, Refugiul îţi oferă ambianţa perfectă pentru întâlnirile tale de afaceri. Aici poţi pune la cale planuri îndrăzneţe împreună cu echipa ta sau poţi discuta pe îndelete noi tranzacţii şi strategii de colaborare cu partenerii tăi de afaceri.

În atmosfera caldă şi primitoare a Refugiului, sufletul se deschide întocmai unei flori sub mângâierea blândă a soarelui. Aici, artiştii pot da frâu liber imaginaţiei. Este locul în care scriitorii, pictorii şi toţi împătimiţii de artă îşi dau întâlnire cu inspiraţia. Aici, în aerul curat, culorile sunt mai intense, mai limpezi, sunetele mai desluşite şi cuvintele capătă acea sprinteneală atât de dragă nouă.

Şi cum mişcarea şi creaţia în aer liber sunt meştere la stârnirea apetitului, minunata bucătărie şi cămările bine garnisite ale Refugiului sunt la mare căutare. Fie că plănuieşti o masă festivă ori vreo aniversare discretă şi tihnită, fie că vrei să inviţi pe cine îţi este drag la o cină romantică ori pur şi simplu vrei să îţi tihnească prânzul cu prietenii, micul dar cochetul restaurant al Refugiului este cea mai bună alegere. Aici totul se pregăteşte cu migală şi dăruire numai din ingrediente naturale.

Pe lângă verdeţurile, legumele şi fructele proaspete culese din grădina şi livada noastră, vei avea ocazia să guşti minunatele ciuperci shiitake crescute pe stejar - producţie proprie.shiitake

Vei fi încântat să descoperi sau poate să regăseşti gustul bunătăţilor gătite ca la mama acasă: bucate savuroase, salate sănătoase, murături, dulceţuri, plăcinte şi prăjituri, după pofta inimii. Şi pentru ca toate acestea să meargă direct la suflet, le vom stropi niţel cu oarece licori îmbietoare... de la vişinata aromată şi coniacul cel aprig până la vinul cel sprinţar, toate rânduite cu migală chiar de stăpânul casei, iar dacă laşi la poartă vreun „bidiviu nărăvaş” şi te fereşti de aburii năucitori, îi poţi cere gazdei primitoare să îţi aducă vreunul din gustoasele sucurile naturale sau vreo infuzie delicioasă făcută din ierburi, flori sau fructe de prin partea locului şi îndulcită din belşug cu mierea adusă de la prisaca din sat.

Aşadar, ai poftă de linişte şi tihnă? Nu îţi mai imagina... Vino şi savurează-le la Refugiu!

logo-refugiu-small-x120